This collaboration with BCT Architects and Federal Realty took a dated and run down strip mall in Parsippany, New Jersey and turned it into a modern shopping and dining destination. An overhaul of materials introduced stone, wood and metal to give the campus a warm and inviting feel that inspired shoppers to spend more time on site. 

The driving force of the landscape architectural design was the concept of “place making” to create inviting outdoor rooms throughout the campus. A new dining plaza is wrapped with a serpentine sitting wall that both buffers the area from the adjacent drive lane as well as provide additional sitting options. The  furniture is a fun colorful juxtaposition against the soft natural material palette of the architecture and really draws the eye from anywhere on the campus. 

As with all of our larger scale projects, we research the history of the area in an effort to understand the greater context of how this project fits into the community it serves. Parsippany is derived from the Lenape Native American word Parsipanong which means “the place where the river winds through the valley.” Sculptural silver fish and dry river beds weaving throughout the campus are an homage to the origins of the community and offer fun place making details that you simply do not typically see in commercial spaces.